3 Mart 2016 Perşembe

Baharda Yine Geliriz-Barış Bıçakçı




         
        BAHARDA YİNE GELİRİZ - BARIŞ BIÇAKÇI
 "...arka arkaya bir sürü karşıt anlamlı sözcük geçiyor aklımdan. Eksilerle artıların birbirini götürmesi gibi kalabalığın da bir matematiği var. Sıradanlık bu olmalı: Bütün karşıtlar birbirini götürüyor. Başka ne söyleyebilirim ki size?"

        Bazı kitaplar vardır, başladığınız andan itibaren yük olur omuzlarınıza. Günlerce çantanızda taşırsınız, yatmadan önce başucunuza koyarsınız, işten güçten fırsat bulup da bir çay molası verdiğinizde elinizde bu kitap vardır ama yine de bir türlü bitmez. İyi bir okuyucuysanız kaldırıp bir kenara da atamazsınız mutlaka bitmesi gerekir dolayısıyla bir süre sinir bozar. Bazı kitaplar ise okumaya başladığınız o koltukta bitiverir. Nasıl sürüklendiğinizi, onca sayfayı bir solukta nasıl okuduğunuzu anlayamazsınız. Barış Bıçakçı'nın kitapları genelde bu kategoride çünkü dili yalın, değindiği konular bizden, karakterler ise içimizden. 
        
        Baharda Yine Geliriz, Bıçakçı'nın 2006 da yayımlanan 109 sayfalık kitabıdır. Kısa ve şiir tadında diyebileceğimiz öyküler yer almaktadır. Bu öyküleri okurken, yazarın güçlü gözlem yeteneğinden ve durumlara bakış açısından etkilenmemek mümkün olmayacaktır. Günlük hayatta karşılaşılan olaylar; dikkat çekmeyen yönlerine vurgu yapılarak, farklı bir pencereden anlatıldığından okuyucuda merak duygusu uyandırmaktadır. Özellikle Şehir Rehberi bölümlerinde, insan yaşamına dair hissedilen fakat adı konulamayan duyguların tanımını bulabilirsiniz. Bizim Büyük Çaresizliğimiz de olduğu gibi bir süre Ankara'nın kalabalık semtlerinde bir gezintiye çıkarak Ankara'yı da tanıyabilirsiniz.



"Güzel bir kitap okumak ve ömrümün geri kalanını o kitabı okuduğum yerde geçirmek istiyorum," demişti o. Sonra da bana dönüp sormuştu: "İnsan güzel bir kitap okuduğu yerden nasıl ayrılabilir?"

       İyi geceler 

         
          


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder