28 Mart 2016 Pazartesi

52. KÜTÜPHANE HAFTASI - İNSAN OKUR

52. KÜTÜPHANE HAFTASI - İNSAN OKUR
           
              52. Kütüphane Haftası bugün başladı. Her yıl Mart ayının son pazartesi günü başlayan Kütüphane Haftası bu yıl 28 Mart-3 Nisan tarihleri arasında kutlanacak. Türk Kütüphaneciler Derneği ve Kültür Turizm Bakanlığı'nın hazırladığı bir çok program ve etkinlik bulunuyor. Bu program ve etkinliklerin duyuruları ilgili kurumların internet sitelerinde bulunmaktadır.
              
         
           Kütüphane Haftası kapsamında planlanan etkinlikler arasında en dikkat çekeni "İNSAN OKUR" sloganıyla, il ve ilçe merkezlerinde gerçekleşecek olan kitap okuma etkinliği olacaktır ki benim de asıl haberdar etmek istediğim etkinlik budur. Kitapları hayatımıza açılan parantezler olarak görüyorum. Okumanın yeni bir bakış açısı kazandırdığını ve bakmakla görmek arasındaki farkı en iyi şekilde algılayabilmemizi sağladığını düşünüyorum. Ayrıca nedense, özellikle son günlerde bakmaktansa görmeye ihtiyacımızın olduğunu düşünüyorum. Bahsettiğim etkinlik ihtiyacımızı bir nebze karşılayabilecek nitelikte ve hayatına küçük bir parantez açmak isteyenler için. Bu etkinlik 30 Mart Çarşamba günü  81 ilde aynı anda, 12.30-13.00 saatleri arasında gerçekleşecek. Katılım için yapmanız gerekenlere gelince; sevdiğiniz bir kitabı alıp okuma için belirlenen alana gitmeniz ve yarım saat kadar kitap okumanız yeterli olacaktır. Bu tür etkinliklerde asıl amaç farkındalık yaratmak olduğu için katılım oldukça önemli. Sadece etkinliğe katılarak bir insana örnek olabilirsiniz, hatta dolaylı olarak bir hayata dokunabilirsiniz. Şimdiden keyifli okumalar diliyorum.

"İNSAN OKUR, insan olun."

Not: İl ve ilçe halk kütüphanelerinin duyuru sayfalarından okuma için belirlenen alanlarla ilgili detaylara ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder